Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Культура

Опублікували сигнальний примірник казок І. Франка шрифтом Брайля

В рамках реалізації проекту «Місто літератури для незрячих: книга брайлем і вголос», побачив світ сигнальний примірник збірки казок І. Франка «Коли ще звірі говорили», надрукований рельєфно-крапковим шрифтом. Презентація збірки відбудеться у межах цьогорічного ювілею Каменяра. Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Зокрема, видання матиме 3 або 4 книги, кожна з яких вміщає кілька казок І. Франка. Також організатори проекту планують доповнити збірку аудіоверсією. Диск з озвученими казками  міститиметься в першому томі збірки.

Львівський обласний осередок ГО «Українська спілка інвалідів - УСІ» планує опублікувати 30 примірників твору, але при необхідності тираж буде збільшено. Організатори проекту, підтриманого управлінням соціального захисту Львівської міської ради, мають на меті надрукувати ще кілька творів І. Франка для дітей. Серед них – «Грицева шкільна наука», «Сойчине крило» та ін.   

Як зазначає виконавчий директор «Українська спілка інвалідів – УСІ» у Львові Оксана Потимко, створений кілька років тому Ресурсний центр освітніх інформаційних технологій для осіб з особливими потребами НУ «Львівська політехніка»  після монополії киян став другим в Україні центром книгодрукування для незрячих читачів, а його потужності досягли рівня республіканського центру друку УТОС. Зараз львівський центр книгодрукування забезпечує потреби всіх областей України в рельєфно-крапковій літературі. І хоча твори І. Я. Франка друкуються лише для регіону, проте їх примірники будуть подаровані й іншим містам України.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ