Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Орендарі комунального майна «висять» Львову понад 26 млн гривень

На сьогодні у Львові заборгованість по сплаті за оренду комунального майна у понад три місяці мають 200 орендарів із чинними договорами. Загальна вартість боргу – 26,25 млн грн. Про це повідомив із посиланням на відповідь на його запит в УКВ депутат Львівської міськради з фракції «Народний контроль», голова Тимчасової контрольної комісії, яка вивчає «аферу століття», Тарас Ворко. Повідомила прес-служба "Громадський рух "Народний контроль".

«Після численних заяв керівника управління комунального майна пані Свистун про ефективність роботи її структури, дивно було побачити настільки вагомий перелік боржників. Це 200 орендарів! Накопичення заборгованості деякими із них тягнеться роками У результаті, Львів недоотримав у бюджет понад 26 млн грн від оренди майна громади.», – говорить Тарас Ворко.

Також він звернув увагу, що у відповіді від УКВ наголошується, що юридичний відділ управління «вживає всі необхідні заходи для стягнення заборгованості».

«Але у переліку є чимало таких, чию заборгованість виявили торік, у 2015 році, чи навіть 2013-2014 роках. При цьому в графі «заходів», які вживає УКВ у цих випадках, вказані такі як «підготовка позову», «скеровано претензію». Тобто фахівці управління 2-3 роки лише готують позов? І в абсолютній меншості позиція про вже готові рішення суду про розірвання договору, виселення та стягнення боргу. Як на мене, це і є одним із яскравих свідчень «ефективності» роботи УКВ», – додав Тарас Ворко. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ