Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Організатора нелегального горілчаного заводика засуджено до 3 років неволі

Завдяки злагодженим діям прокуратури Рівненської області та територіального підрозділу податкової міліції у стислі строки розслідувано кримінальне провадження та судом винесено обвинувальний вирок стосовно особи, яка організувала діяльність підпільного цеху з масового виробництва та збуту незаконно виготовлених алкогольних напоїв. Повідомила прес-служба прокуратури Рівненської області

Дії винної особи кваліфіковано за ч. 1 ст. 204, ч. 2 ст. 204, ч. 1 ст. 199 КК України та згідно вироку суду засуджено до позбавлення волі строком на 3 роки з іспитовим терміном 2 роки.

Зібраними в ході досудового розслідування та дослідженими у суді доказами встановлено, що для незаконної діяльності чоловік пристосував складські приміщення загальною площею майже 600 кв м, використовував дороговартісне сучасне обладнання, підроблені марки акцизного податку. Вартість вилученого обладнання та незаконно виготовленої алкогольної продукції 17 найменувань відомих виробників, як встановлено судом, становить 6,4 млн грн.

Як повідомив начальник відділу нагляду за додержанням законів органами фіскальної служби прокуратури Рівненської області Віктор Мидловець, всього ж у 2016 році прокурорами скеровано до суду 10 обвинувальних актів стосовно осіб, які вчинили злочин, передбачений ст. 204 КК України - незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту. 9 із них уже розглянуто судами із постановленням обвинувальних вироків.

За цей період у рамках кримінального і адміністративного провадження із незаконного обігу вилучено понад 26 тис л виготовленого сурогату, 21 тис л спирту. Як результат – на споживчий ринок не потрапило близько 53 тис пляшок фальсифікованої горілки, чим попереджена можлива шкода здоров’ю громадян та збитки державному бюджету у вигляді ненадходження акцизного податку в сумі близько 2 млн грн.

Робота правоохоронців на вказаному напрямку орієнтована на реальну протидію з цими негативними явищами з метою запобігання фактам масового отруєння людей, що мали місце у Харківській області.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ