Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Організатори Євробачення-2017 розповіли, хто їм порадив авторів логотипу

Відбір логотипу для пісенного конкурсу Євробачення-2017 відбувався не на тендері, а за "переговорною процедурою закупівлі".

Про це "Українській правді. Життя" повідомили в Національній телекомпанії України у відповідь на офіційний запит.

Там пояснили, що відповідно до ст. 35 Закону України "Про публічні закупівлі" "така процедура застосовується як виняток при закупівлі творів мистецтва або при закупівлі, пов’язаній із захистом прав інтелектуальної власності або з переможцями мистецького конкурсу".

Нагадаємо, 30 січня організатори обрали гасло й логотип конкурсу Євробачення-2017.

Багатьом цей логотип не сподобався. Зокрема, чимало користувачів соцмереж порівняли його із косою Юлії Тимошенко, шинами чи ковбасою. Але ще більше громадськість обурилася тому, що у тендері взяла участь одна компанія та тендер відбувся .  

НТКУ вже пояснювало, що у жовтні 2016 року оголосило мистецькій конкурс, у якому взяли участь 11 професійних креативних агенцій, які були відібрані представниками Організаційного комітету мовника-організатора.

У Національній телекомпанії уточнили, що "перелік компаній, яким було запропоновано взяти участь у конкурсі на найкращу творчу концепцію Євробачення-2017, формували в тому числі спираючись на рейтинги Всеукраїнської рекламної коаліції (ВРК)".

"ВРК – найбільше громадське об’єднання рекламної індустрії України, до складу якого входять 142 компанії, що працюють на рекламному ринку. Всеукраїнська рекламна коаліція надала НТКУ рейтинги креативності та майстерності серед креативних агенцій та брендингових агентств і дизайн-студій", – йдеться у відповіді на запит.

НТКУ зазначає, що 11 агенцій запропонували 23 творчі концепції. Відбір проводився у кілька етапів і, зрештою, "два фіналісти відбору – Republique та Banda agency – об’єднали свої зусилля для подальшої розробки ідеї логотипу та салогана".

Приватна компанія "Гурт Ре Дизайн" (яка зазначена переможцем "переговорної процедури закупівлі" на сайті Prozorro, - УП.Життя) - це "юридична особа, до складу якої входить два творчих об'єднання Republique і Banda agency, які статусу окремих юридичних осіб не мають".

НТКУ також повідомляє, що перед агенціями стояли такі завдання:

– передати позитивний імідж України, як країни-господарки Євробачення-2017;

– передати, що Євробачення – не політична, дружня конкурсна подія, в якій музика об’єднує різні народи;

– передати, що пісенний конкурс представляє сучасну поп-музику;

– елементи повинні ідеально функціонувати для ефірного та позаефірного дизайну, дизайну сайту, а також для мерчендайзингу, друкованих матеріалів, усіх типів реклами (теле-, радіо-, преса, зовнішні носії, інтернет), брендингу локації тощо;

– елементи не повинні містити політичну та релігійну символіку;

– елементи повинні гармонійно поєднуватися, функціонувати як із офіційним логотипом Євробачення так і незалежно.

У відповіді на запит зазначається, що "при відборі враховувалася відповідність творчої концепції цінностям Євробачення, комерційна пропозиція та портфоліо компанії".

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ