Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Cуспільство

ОСББ «Сихівчанка» звинуватило міську владу у спонуканні до рекетирських дій

Голів ОСББ у Львові змушують «вибивати» з мешканців борги комунальним підприємствам. Про це сьогодні, 18 листопада, на прес-конференції у Львові повідомив голова правління ОСББ «Сихівчанка» Тарас Грабович.

«Із голів ОСББ практично роблять колекторів, які мають збирати кошти із своїх сусідів для міських комунальних підприємств, при чому по не завжди законних тарифах. ОСББ, які відмовляються від таких умов, попадають в немилість до керівництва містом: їм припиняють подавати тепло, від’єднують від мережі централізованого холодного водопостачання та водовідведення, не виділяють кошти на ремонт будинків, які з «успіхом» обслуговують ЛКП, залякують страшними повідомленнями, наліпками, одним словом – тероризують львівську громаду», – сказав він.

За його словами ОСББ, яке він представляє, стало жертвою таких дій міської влади. Відтак, 108 квартир неодноразово залишалися без холодної води. Востаннє воду відключили 16 листопада.

«Міське керівництва хоче всупереч волі громади міста зробити із наших об’єднань виконавців послуг із централізованого теплопостачання, постачання гарячої та холодної води та водовідведення, наперед знаючи, що для здійснення вищезгаданих послуг необхідно мати відповідні ліцензії та кваліфікований персонал, а цього ОСББ не має», - повідомив Тарас Грабович.

За його словами відповідні ліцензії мають комунальні підприємства Львова «Львівводоканал» та «Львівтеплоенерго».

Директор департаменту житлового господарства Львівської міської ради Юрій Голець переконаний, що за послуги треба платити, а голова ОСББ не справляється з своїми обов’язками і не йде на контакт з владою міста.

«Чомусь у нас немає проблем із 380 ОСББ, які функціонують, натомість є проблеми тільки з 3 ОСББ, які хочуть користуватися послугами і за це не платити», – додав чиновник.

Заступник директора ЛМКП «Львівводоканал» Олег Капко переконаний, що ОСББ трактує закон на свій розсуд

«Голова ОСББ повинен забезпечити укладання усіх необхідних угод і припинити перекладати свої обов’язки на ЛКП. Скільки можна користуватися послугами безоплатно? З червня 2009 року ви не сплачуєте за послуги, тому квартирам не надаються послуги за причини відсутності договірних відносин», каже він.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ