Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Ощадбанк подав до суду на "Сбєрбанк Росії"

Ощадбанк наполягає на незаконності перейменування української "дочки" Сбєрбанку Росії в Сбєрбанк і заявляє про порушення своїх прав інтелектуальної власності. Про це йдеться в позові Ощадбанку до Господарського суду міста Києва, який було подано 15 січня 2016 року, пише у себе на Facebook голова правління Андрій Пишний.

В Ощадбанку вважають, що Сбєрбанк Росії незаконно використовує торговельну марку "Сбєрбанк", єдиним законним власником якої на території України є Ощадбанк (свідоцтво №82116 від 10.09.2007 р.).

Крім того, Ощадбанк є також єдиним законним власником виключних майнових прав на такі торговельні марки: "Ощадбанк" (свідоцтво № 34083 від 15.08.2003 р.), "Oschadbank" (свідоцтво № 204088 від 25.09.2015 р.) та ін.

"Вважаємо неприпустимим намагання Сбєрбанку Росії таким шляхом приховати країну походження акціонерного капіталу. Хоч і розумію мотиви, адже Росія на офіційному рівні Верховною Радою України та на суспільному рівні переважною більшістю наших громадян визнана країною-агресором. Все це відповідним чином впливає на поведінку клієнтів та може ввести їх в оману", - пише Пишний.

28 грудня 2015 року Ощадбанк публічно заявив про порушення Сбєрбанком Росії свого права як власника зареєстрованих торговельних марок та залишив за собою право використовувати всі законні механізми для свого захисту.

Економічна правда

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ