Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Ощадбанк спрямував понад 2,3 млрд. грн. на виплати вкладникам ПАТ “РОДОВІД БАНК”

На сьогодні Ощадбанк спрямував понад 2,3 млрд. грн. на виплати вкладникам ПАТ “РОДОВІД БАНК”. Свої кошти в повному обсязі отримали більше ніж 44 тисячі осіб. У той же час майже 760 млн. грн., або 33% від суми, яка була спрямована на виплати, вкладники виявили бажання залишити на депозитних рахунках у ВАТ “Державний ощадний банк України”. Про це повідомила прес-служба НБУ

Слід зазначити, що спостерігається тенденція до збільшення цієї суми, частка якої, за прогнозами, може перевищити 50% від переведених із ПАТ “РОДОВІД БАНК ” депозитів.

Додатково до цієї статистичної інформації зазначу, що прийняте Національним банком і Кабінетом Міністрів України рішення, крім задоволення інтересів вкладників, дає можливість вирішити низку важливих для банківської системи та економіки питань.

По-перше, позитивна динаміка процесу виплат сприяла зниженню соціальної напруги в суспільстві.

По-друге, завдяки тому, що для розрахунків із вкладниками ПАТ “РОДОВІД БАНК” було обрано саме Ощадбанк, значна частина коштів залишається в банківській системі.

По-третє, прийняте рішення сприяє збільшенню ресурсної бази Ощадбанку, який спрямовує ці кошти на кредитування реального сектору економіки, про що свідчить зростання його кредитного портфеля.

Надалі це сприятиме збільшенню капіталу Ощадбанку та підвищенню його ролі в економічному житті країни.

Крім того, Ощадбанк отримає мережу відділень ПАТ “РОДОВІД БАНК”, що надасть державному банку можливість збільшити кількість клієнтів та покращити їх обслуговування. Таким чином, Національний банк України та Ощадбанк не тільки вирішують проблеми окремого банку та окремих вкладників, а також сприятимуть підвищенню довіри до банківської системи держави в цілому, на чому і наголошував Президент України."

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ