Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Осінній призов: Львівщина відправить до війська 800 строковиків

Вісімсот чоловік скерує до війська Львівська область під час осіннього призову, який стартував 1 жовтня. Вони поповнять ряди Збройних сил України, Нацгвардії та інших військових формувань. Першу партію з 70 призовників відправлять в частини вже у понеділок. Про це сьогодні, 7 жовтня, під час брифінгу розповів обласний військовий комісар підполковник Олександр Тіщенко.
ednist.info

Військовий комісар нагадав, що призову підлягають чоловіки віком від 20 до 27 років. Їх скеровуватимуть у ЗСУ, Нацгвардію та інші військові формування. Чоловіків віком від 18 до 20 років до війська не братимуть, але вони також зобов’язані прийти у військкомати для проходження медичної комісії.

Не братимуть до війська і тих, хто не відповідає за станом здоров’я. Особи, які є опікунами, мають двох дітей або ж вагітну дружину, отримують відтермінування.

Олександр Тіщенко зауважив, що більшість призовників, приблизно 70%, приходять до військкоматів добровільно.  Решту 30% доводиться «ловити», шукати, чергувати під будинками тощо.

«Найбільше проблем виникає через те, що призовники бояться відправлення в зону АТО. Насправді, боятись нічого. Про це говорив президент, в цьому переконались також призвані навесні, - призовники служать лише на мирній території», - запевнив військовий комісар.

Він також повідомив, що навесні Львівщина отримала завдання скерувати до війська 960 строковиків і виконала його на 100%. Цього разу, переконаний комісар, область теж впорається із завданням.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ