Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Основні інвестори Львівщини – компанії «ССІ Любеля» та «Ля Фарж» на рік заморозили свої проекти

Львівщина не отримала цього року майже дві третини із запланованих інвестицій. Підвели основні інвестори – американська компанія «ССІ Любеля» та французька «Ля Фарж», заявив голова Львівської ОДА Микола Кміть, передає Німецька хвиля.

Цього року із запланованих 700 мільйонів доларів регіон отримав близько  240 мільйонів. Практично на рік заморозили свої проекти два основних інвестори, повідомив Микола Кміть.

Американська компанія «ССІ Любеля», яка будує у Львівсько-Волинському вугільному басейні першу приватну шахту коксівного вугілля, лише почала вкладати гроші у проект, хоча цього року розмір інвестицій мав сягнути 300 мільйонів гривень. Всі документи до проекту вже готові, каже губернатор, але через кризу основні капіталовкладення перенесли на наступний рік. Виникали також і суперечливі питання: «Ми зустрічалися з власниками цього проекту, вони мали певні претензії, що держава не дала дозвіл на вирубування лісу для прокладання електроліній. Дійсно, є заборона на вирубування»,- каже Микола Кміть.

Інший важливий інвестор - французький концерн «Ля Фарж», який модернізує Миколаївський цементний завод, теж не виконує своїх інвестиційних зобов’язань. Завод і надалі залишається одним із найбільших забруднювачів навколишнього середовища в регіоні, хоч інвестор і обіцяв побудувати сучасне виробництво та створити додаткові робочі місця, що є важливим для області. Усі документи дозвільного характеру, в тому числі і земельні, теж готові, зауважує губернатор. За його словами, через фінансові негаразди інвестор попросив відтермінування проекту на півроку. Якщо проект не запрацює з початку наступного року, то влада змушена буде вдатися до рішучих заходів, заявив губернатор. Наприклад, до екологічних санкцій.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ