Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Особам, які доглядають за інвалідом чи престарілим, нараховуватимуть страховий стаж

Особи, які доглядають за дитиною-інвалідом або престарілим, можуть зарахувати час догляду до загального страхового стажу - повідомляє прес-служба Львівської міської ради.
Як повідомили в управлінні соціального захисту, страхові внески нараховуються на непрацюючих працездатних осіб, якщо вони отримують допомогу або компенсацію відповідно до законодавства: за догляд за дитиною до досягнення нею трирічного віку; за догляд за дитиною-інвалідом на одного з непрацюючих працездатних батьків, усиновителів, опікуна, піклувальника, які фактично здійснюють догляд; за догляд за інвалідом I групи або престарілим, який згідно з висновком медичного закладу потребує постійного стороннього догляду або досяг 80-річного віку.
Цього місяця районні відділи управління працюють над формуванням індивідуальних відомостей про застрахованих осіб в управлінні Пенсійного фонду України м. Львова і ведеться доповнення й оновлення інформаційної бази. До 1 квітня цього року буде подано в районні управління Пенсійного фонду України м. Львова індивідуальні відомості на близько 25 тис. громадян, які здійснюють догляд в рамках чинного законодавства
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ