Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Останки червоноармійців у Комарному перепоховають до 20 грудня

Останки солдат Червоної армії у Комарному перепоховають до 20 грудня – повідомляють у прес-службі Львівської ОДА.
У Городоцькій РДА поінформували, що проведення ексгумації і перепоховань останків військослужбовців Червоної армії з центральної частини міста Комарного на міський цвинтар ініційовано громадою міста і підтримано депутатами міської ради рішенням сесії від 20.06.2008р. №340.
Ексгумацію проводить КП Львівської обласної ради з питань здійснення пошуку поховань учасників національно-визвольних змагань та жертв воєн, депортацій і політичних репресій «Доля» з наявністю дозволів, передбачених чинним законодавством.
Роботи проводяться під контролем Комарнівської міської ради.
Городоцька райдержадміністрація звернулась в РВ УМВС України щодо необхідності забезпечення цілодобового чергування працівників міліції на місці проведення робіт.
Ексгумаційні роботи плануються завершити до 30 листопада 2008 року, а перепоховання здійснити згідно з християнським обрядом до 20 грудня 2008 року за участю громадськості та священників різних конфесій. На могилі планується встановити відповідний пам'ятний знак із християнською символікою. Зокрема, 20 листопада цього року вже здійснено перезахоронення останків Колодія Івана Михайловича, 1919 р.н., заступника голови Комарнівського райвиконкому Дрогобицької області, який загинув у 1949 році. Перезахоронення здійснили родичі загиблого на міському кладовищі Комарного.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ