Notice: Undefined index: volyn in /home/galinfo/web/galinfo.com.ua/public_html/lib/custom/mo_news_func.php on line 97
Новини України: Останки вояка УНР, знайдені на Тернопільщині, перепоховають
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Волинь

Останки вояка УНР, знайдені на Тернопільщині, перепоховають

У 2016-му році Український інститут національної пам’яті спільно з Комунальним підприємством Львівської ОДА з питань здійснення пошуку поховань учасників визвольної боротьби й жертв воєн і політичних репресій «Доля» виконали пошукові роботи на Тернопільщині, Рівненщині й Київщині. У результаті експедиціям вдалося виявити поховання воїнів Армії УНР та жертв Голодомору 1932-1933 років

Масове поховання вояків Окремої кінної дивізії Армії УНР, датоване 1920-м роком, було знайдене на околиці села Боднарівка Гусятинського району Тернопільської області. У 2017 році планують ексгумувати та урочисто перепоховати останки.

Місце захоронення жертв Голодомору 1932-1933 років віднайшли на недіючому кладовищі села Мирівка Кагарлицького району Київської області.

Пошукові роботи також здійснили на території школи-інтернату в місті Корець Рівненської області. У цій будівлі в 1940-1950-х роках розташовувалося районне відділення НКВС. За свідченнями місцевих жителів, у дворі НКВСівці ховали тіла закатованих учасників національно-визвольної боротьби й цивільних, яких підозрювали у співпраці з Українською повстанською армією. У відповідь на звернення брата загиблого воїна УПА експедиція виконала пошукові роботи з метою виявити місце захоронення трьох воїнів повстанської армії. Однак, людських останків наразі виявити не вдалося.

Щоб дослідити ймовірне місце поховання козака 3-ї Залізної дивізії Армії УНР Миколи Бурдина, пошукові роботи здійснили у селищі міського типу Коропець Монастирського району Тернопільської області.

Український інститут національної памʼяті

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ