Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Остаточні підсумки місцевих виборів мають надійти до ЦВК 4 листопада

У десятиденний термін з дня голосування, тобто до 4 листопада включно, повинні бути встановлені підсумки виборів депутатів обласних, районних, міських, районних у місті рад в багатомандатних округах. Такими є норми закону про місцеві вибори в Україні.

На сайті ЦВК вже оприлюднена інформація щодо майже 90% місцевих рад. З 10 тисяч 562 місцевих рад наразі невідомо результатів у 1285 з них. Це означає, що досі 33 тисячі депутатських мандатів залишаються вакантними.

Найбільші прогалини на сайті ЦВК є в розділах про районні ради у містах та обласні ради. Повністю обласну раду обрали лише у Рівненські області.

«Ми очікуємо, що жодна територіальна виборча комісія не допустить бездіяльності, уважно стежитимемо за ухваленням відповідних рішень. В разі необхідності і в межах своїх повноважень ЦВК втручатиметься в окремих випадках», – сказав голова ЦВК Михайло Охендовський.

Другий тур виборів відбудеться у 26 містах України. Міського голову обиратимуть у Києві та 17 обласних центрах. Такими, що не відбулися, оголошені вибори у 13 сільських радах.

Участь у місцевих виборах взяли майже 13,8 мільйона громадян, що складає 46,62% від загального числа виборців. Згідно з інформацією про кількість виборців, які отримали бюлетені на виборчих дільницях, лідерами за явкою стали західні регіони країни. Внутрішньо переміщені особи, а таких щонайменше 1,5 мільйона, права голосу були позбавлені.

Згідно ж з останніми опитуванням фонду «Демократичні ініціативи», 55% українських громадян переконані, що вибори жодним чином не змінять ситуацію на місцях, і 57% – що вибори не вплинуть на ситуацію в Україні.

Радіо Свобода

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ