Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Cуспільство

Осучаснення пенсій має завершитися до 2021 року – Мінсоцполітики

Процес осучаснення пенсій має завершитися до 2021 року, повідомила прес-служба Міністерства соціальної політики з посиланням на заяву голови відомства Андрія Реви.

"Ми не можемо в один крок подолати 11 розмірів середньої заробітної плати, на основі яких розраховувались пенсії. Перший крок  стосуватиметься 5,6 мільйонів пенсіонерів – це ті, кому пенсії призначались з 2008 по 2014 роки. У 2019 – му році пенсії осучаснюватимуться  тим, хто йшов на заслужений відпочинок у 2015 та 2016 роках по рівню 2018 року. І так  далі...", – пояснив міністр.

За словами Реви, вже з 2021 року почнеться нормальний процес індексації (підвищення пенсій згідно із збільшенням показника інфляції та зростання рівня середньої зарплати), що дозволить уникнути повернення розриву між розміром виплат новим пенсіонерам, і тим, хто вийде на пенсію на рік раніше.

У проекті закону про Пенсійну реформу передбачено, що з 2021 року індексація буде проводитися автоматично, розміром не менше ніж 50% від рівня інфляції, і не менше ніж 50% від рівня середньої зарплати.

13 липня депутати Верховної Ради проголосували за прийняття в першому читанні законопроекту №6614 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо підвищення пенсій".

У квітні цього року Андрій Рева в інтерв'ю DT.UA заявив, що уряд має намір провести актуалізацію пенсій вже першого жовтня.

DT.UA

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ