Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

«Освіта була, є і буде нашим пріоритетом», - Садовий

Сьогодні, 26 грудня, в офісі компанії SoftServe відбулась зустріч міського голови Львова Андрія Садового з громадою, під час якої він підбив підсумки зробленого упродовж року в галузі освіта, - прес-служба Львівської міської ради.

«Номером один була і є освіта. Я пригадую, коли ще почав працювати, то ми кардинально поміняли ситуацію і ми, фактично, освіту зробили однією з основних галузей фінансування. Для порівняння: в цьому році на кожен район, на ремонти доріг виділяли орієнтовно 35 млн. грн. на кожен район, а на освіту на ремонти ми в цьому році виділили в бюджеті міста 165 млн. грн.  Це великі кошти, але не можна зробити все за один рік.

З 1200 санвузлів – нам залишилося відремонтувати 170 у наступному році. Для мене важливо, щоби діти мали можливість нормально себе почувати, бути гідними.

Мені дуже приємно, що в цьому році ми почали серйозні інвестиції вже у наповнення. Ми придбали 22 мультиборди для наших шкіл, які дають можливість для дітей зовсім по-іншому сприймати фізику, хімію, математику.  Ми починаємо оновлювати класи. Я хочу, щоби точні науки були в нас в пріоритеті. Я собі поставив за мету, щоби обладнані сучасні кабінети були не через 2-5 років, а щоб ми це зробили одним ударом в наступному році. Щоби кожна школа мала надсучасний мультиборд, надсучасні комп’ютерні програми, щоб мала надсучасне обладнання.  Дитина не має часу чекати – їй потрібно це сьогодні.

Також я дуже втішений, що ми почали з минулого року програму шахів в кожну школу. В кожній школі шахи є як обов’язкова дисципліна. Цього року ми шахи ввели в садочках.

Ми маємо сьогодні по ЗНО першу позицію в Україні.

Освіта була, є і буде нашим пріоритетом», - зазначив Андрій Садовий, міський голова Львова.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ