Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Озброєні молодики напали на будмайданчик Варшавська – Соснова

Озброєні «тітушки» змели з лиця землі паркан забудовника на розі вулиць Варшавська – Соснова. Напад на будівельний майданчик, де мають зводити новий житловий комплекс, стався вчора ввечері. Про це повідомила прес-служба «Львівоблагропромбуду».

За словами юриста офіційного представника забудовника Наталії Барбадин-Дунець, ніхто з правоохоронців нападу на майданчик не перешкоджав.

«Близько 22.00 група молодиків спортивної зовнішності (близько 100 осіб – авт.), почала змітати все на своєму шляху, що стосується майданчика будівництва на розі вулиць Варшавська – Соснова. Нападники перебуваючи в неадекватному стані – п’яні чи під дією наркотиків. Увесь металевий паркан довкола об’єкту було знищено. При цьому частина «тітушок» зазнала ушкоджень, і це засвідчують сліди крові, що залишилися на поваленому паркані. Також вони зірвали банер «Ми будуємо без хабарів». При цьому ніхто з правоохоронців їм не перешкоджав, і навіть не викликав підкріплення аби зупинити», – повідомила юрист Наталія Барбадин-Дунець.

Водночас вона розповідає, що станом на сьогодні, довкола будівництва житлового комплексу сформовано дві громадські позиції.

«Одну з них представляє група Героїв АТО, які підтримують будівництво. Іншу – так звані мешканці довколишніх будинків, більшість яких насправді заінтересовані у конфлікті особи, що діють за фінансову винагороду. Але виглядає так, що до Львова повертаються «лихі 90-ті».  Заяви мера Львова про те, що цього будівництва не буде – безпідставні, адже закон на нашій стороні. Жодні методи адміністративного впливу не подіють, у забудовника всі документи на руках та три перемоги в судах», – сказала офіційний представник забудовника.

«Ми звернулися до правоохоронних органів, аби ті зайнялися розслідуванням і не стояли осторонь, адже це був цілеспрямований напад на об’єкт потенційного будівництва. Жодні навколишні паркани, окрім нашого, не постраждали»,– додала Наталія Барбадин-Дунець.

Охорона та АТОвці не завадили нападу молодиків, бо це могло сповокувати жорстоке протистояння. За їхніми словами, нападники на будівництво були озброєні ножами.

«Проти нас вийшла сотня неадекватних молодчиків спортивної статури. Це ж не прояв невдоволення, а реальний напад на будівельний майданчик та вандалізм стада неконтрольованих осіб. Вони були озброєні ножами, повністю розтрощили огорожу та знесли намети із прапорами. Окрім того, щоб не потрапили в кадр нападники знищили камери відеонагляду», – повідомив охоронець об’єкту Олексій Хоменчук.

Фото: «Львівоблагропромбуд»

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ