Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Озимі не зійшли на третині засіяних площ в Україні

Стан посівів озимих зернових культур, як і раніше складний і навряд чи зміниться до весни, повідомила голова відділу агрометеорології Гідрометцентру України Тетяна Адаменко на прес-конференції в Києві в середу, 23 листопада.

«На сьогодні вегетація озимих культур закінчилася ... На третині засіяних площ проріст не з'явився взагалі, і навіть враховуючи теплий прогноз (на зиму — ред.), очікувати, що ситуація зміниться, малоймовірно», — сказала вона, повідомляє ZN.UA.

«Навесні, навіть якщо збережуться ті посіви, які проросли, нерівномірні і розріджені, це будуть малопродуктивні посіви, і ми будемо мати ситуацію, коли необхідно буде пересівати значну їх частину», — додала Т. Адаменко.

Вона також зазначила, що найгірша ситуація з озимими культурами спостерігається в Одеській області, де найбільші площі посівів, а порівняно хороша — у Чернігівській, Луганській та, частково, Сумській, Львівській, Закарпатській, Волинській та Київській областях, де ситуація з опадами у вересні — жовтні була більш сприятливою.

Як повідомлялося, станом на 17 листопада зійшло озимих культур на 71% засіяних площ (5,7 млн га), з яких на 3,9 млн га вони знаходяться в доброму та задовільному стані, на 1,8 млн га — в слабкому і розрідженому стані.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ