Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

ПА ОБСЄ визнала "російсько-гібридні" війська на Донбасі

Парламентська асамблея ОБСЄ на сесії в Мінську ухвалила резолюцію з положеннями на підтримку України, якими, зокрема, визнаються російсько-гібридні війська на Донбасі, передає УНН з посиланням на Радіо Свобода.

У резолюції "Зміцнення взаємної довіри і співпраці заради миру і процвітання в регіоні ОБСЄ", серед іншого, визнається, що "певні райони Донецької і Луганської областей" перебувають під контролем "російських гібридних сил".

Російська делегація виступила з протестом проти цього проекту, запропонувавши поправки, які б вилучили положення про "російсько-гібридні війська" на Донбасі, зокрема представник Росії Петро Толстой заявив, що на Донбасі немає російських військ, і що це внутрішній конфлікт України.

Однак, як зазначається, депутат із Швеції, доповідач Маргарета Седерфельт, і представники України виступили проти, а під час голосування російська делегація залишилася у меншості.

В ухваленій резолюції звучить також заклик до Росії "як держави, яка окупує" Крим, забезпечити безперешкодне пересування СММ ОБСЄ територією півострова, підтримка Мінського меморандуму щодо врегулювання ситуації на Донбасі.

У документі закликають Росію припинити окупацію Донбасу та Криму і декларують "повагу до закріплених у Гельсінському заключному акті принципів непорушності кордонів і територіальної цілісності, мирного врегулювання суперечок, рівноправності і самовизначення народів", закликають Росію "утриматися від агресивної практики і скасувати рішення про незаконну анексію Автономної Республіки Крим".

УНН

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ