Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Пакет законів по децентралізації влади вже в парламенті, - заступник керівника Мінрегіонбуду

Пакет реформ місцевого самоврядування, які не передбачають змін до Конституції України, новообраний парламент може ухвалити ще до кінця цього року. Якщо, звичайно, ці законопроекти отримають підтримку депутатів. Про це сьогодні, 27 листопада, під час виступу в межах однієї з дискусій XIV Міжнародного економічного форуму розповів заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ В'ячеслав Негода.
Цей пакет реформ передбачає зміни у місцевому самоврядуванні, регіональний політиці, запровадження електронного документообігу, питання ЖКГ, земельні оподаткування, оренда майна, місцеві податки тощо. 

Другий пакет законів уже передбачає зміни до Конституції. Йдеться про зміну адміністративно-територіального устрою, зміну існуючої ролі місцевих рад та місцевих державних адміністрацій. 

Ще дна проблема, якої торкається запропоновані зміни - архбуднагляд. "Ми хочемо передати архбутконтроль місцевим громадам, щоб роль держави тут була мінімальна. Щоправда, законопроект тричі відхилили у парламенті. Можливо, через лобістів, яким не вигідно ходити в кожну громаду", - сказав він.

Загалом, весь пакет законів щодо децентралізації є на сайті Мінрегіонбуду, зауважив Негода. Він висловив сподівання у якнайшивдшому їх ухваленні в парламенті. 
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ