Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Паломниця Світового дня молоді померла від блискавичної форми менінгіту

Сусанна Руфі, дівчина з Італії, померла на зворотному шляху з Дня молоді внаслідок бактеріального запалення мозкових оболонок. Італійські єпископи звернулися до паломників із терміновим закликом.

21-річна італійка мешкала в однієї краківської сім’ї; їм уже дали антибіотики для профілактики. Наразі вони повністю здорові. Дівчина померла 1 серпня у Відні, повертаючись із СДМ. На самопочуття не нарікала і в Польщі не лікувалася. У неї діагностували менінгокок. Групу паломників, які їхали разом із Сусанною автобусом, уже також охопили профілактичним лікуванням.

Конференція єпископату Італії закликала молодь звернутися до лікарів та пройти профілактичні обстеження. Як вказали ієрархи, існує загроза, що Сусанна могла заразитися в краківському поселенні паломників з Італії, Casa Italia. Санепідпрацівники вказують, що менінгококом можна заразитися, наприклад, випивши води зі спільної пляшки.

Casa Italia була влаштована у храмі св. Бернардина та сусідньому з ним монастирі отців-бернардинів, у самісінькому центрі Кракова. Загалом до Кракова приїхало понад 77 тисяч італійців.

Заради обережності лікарі запропонували іншим паломникам ужити антибіотик і заохочують тих, хто ще залишився в Кракові, провести там наступні кілька днів.

Сусанна навчалася в Кембріджському університеті. На її фейсбук-профілі уже вміщено запис «назавжди залишишся у нашій пам’яті».

Про Сусанну згадав Папа Франциск під час сьогоднішньої загальної аудієнції. «Сповнений любові спогад я скеровую до Сусанни, дівчини з Рима, з цієї дієцезії, яка померла у Відні, майже одразу після участі у Всесвітньому дні молоді. Нехай Господь, який напевно прийняв її у Небі, втішить членів її сім’ї та друзів», – сказав Папа.

РІСУ

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ