Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

Пам'ятка з профілактики грипу

Львівська міська рада закликає львів’ян виконувати профілактичні заходи, щоб за холодної погоди, яка зараз утримується, не допустити зростання захворювання на ГРВІ. Як інформує управління охорони здоров’я ЛМР, за минулий тиждень у Львові захворіло 3600 осіб.

«За минулий тиждень у Львові захворіло 3600 людей, тобто цифра така ж, як і в попередні тижні. Інтенсивний показник у нас низький –вдвічі менший, ніж показник епідпорогу. Тому ситуація наразі спокійна. Але хотів би знову звернути увагу, що на фоні підвищення вологості, яку ми зараз бачимо на вулиці, і зниження поступово температури ризик розповсюдження інфекцій і ризик захворіти на ГРЗ підвищується. Тому треба всім виконувати заходи профілактики.

Дуже важливо, щоб кожен дбав про своє здоров’я. Знову нагадуємо, що треба тримати ноги в теплі і сухими, вдягати теплі речі, які би не стягували тіло, часто мити руки. Тільки так ми зможемо запобігти поширенню захворюваності та не допустити епідемії. Профілактичні заходи повинні виконувати всі!

Водночас, ті, хто вже почуває себе зле, мають звернутися за кваліфікованою допомогою і сидіти вдома. Ходити на роботу хворому – це не розумно з двох причин: перше – ви не дбаєте про своє здоров’я, а також наражаєте на небезпеку зараження своїх колег», - наголошує начальник управління охорони здоров’я Володимир Зуб.

Пам'ятка з профілактики грипу та інших гострих респіраторних інфекцій (ГРІ), опублікована Міністерством охорони здоров'я

ГРВІ - це велика група гострих вірусних захворювань, які характеризуються повітряно-крапельним шляхом передачі та переважним ураженням верхніх дихальних шляхів.

Грип є найбільш поширеним гострим респіраторним вірусним захворюванням, особливість якого у надзвичайно швидкому поширенні і вираженій інтоксикації. Механізм передачі вірусу грипу – контактний і повітряно-крапельний.

Профілактика захворювань

Профілактичні заходи спрямовані насамперед для підвищення резистентності організму до дії збудників грипу, а також інших ГРВІ та ГРЗ.

Ефективними, особливо у період підвищення захворюваності, фахівці відзначають наступні методи профілактики:

- повноцінне харчування з включенням вітамінів у природному вигляді;

- загартовування та часте провітрювання приміщень;

- вживання загальнозміцнюючих та тонізуючо-імуномодулюючих препаратів та препаратів цілеспрямованої імуностимулюючої дії.

Високоефективними є рекомендації загального санітарно-гігієнічного спрямування, зокрема:

- Часто мити руки з милом

- Прикривати ніс та рот хустинкою (або одноразовими серветками) при кашлі та чиханні;

- Широко застосовувати засоби нетрадиційної (народної) медицини.

НАГАДУЄМО! Не потрібно займатись самолікуванням - це небезпечно!

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ