Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Пам’ятник Тудору у Львові вирішили заговорити

Міська рада Львова спільно з експертними середовищами та громадою міста опрацює питання щодо пам’ятника Степану Тудору на пл. Євгена Маланюка, повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Сутичка навколо Тудора - провокація, - Руслан Забілий

«Оскільки пам’ятник Степану Тудору не підпадає під закон про декомунізацію та враховуючи ситуацію, що склалась навколо цього пам’ятника, прийнято рішення опрацювати питання з експертами та громадою, аби в легітимний і цивілізований спосіб його вирішити. 

Відтак, буде створена робоча група, в яку ми запросимо експертів, депутатів міської ради та представників громадських організацій. Буде максимально врахована думка громади міста. На офіційному порталі Львівської міської ради стартує опитування, участь у якому може взяти кожен.

Також ми звернулись з проханням надати свої експертні оцінки щодо подальшої долі пам’ятника до Інституту архітектури НУ «Львівська політехніка», до історичного факультету ЛНУ ім. Івана Франка та до гуманітарного факультету УКУ. Також Галицькою районною адміністрацією заплановано цього року провести капітальний ремонт пл. Євгена Маланюка. Зараз розробляється відповідний проект. Важливо, прийняти правильне і виважене рішення щодо облаштування цього громадського простору в центрі міста», - зазначив Юліан Чаплінський, головний архітектор міста Львова.

Вороги Тудора розповіли свою версію їх побиття

Окрім того, питання буде також розглядатись на містобудівній раді та науково-консультаційній раді, що діє при управлінні охорони історичного середовища. 

Нагадаємо, 9 травня активісти намагались знести пам’ятник Степану Тудору, зазначаючи, що цей пам’ятник підпадає під Закон про декомунізацію. Однак цьому завадили правоохоронці. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ