Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Папа 40 хвилин спілкувався з Обамаю наодинці

Президент США, який приймав у себе у гостях лідера Римо-католицької церкви, 40-хвилинну віч-на-віч бесідував з ним, повідомили у прес-службі Білого дому, - BBC Україна.

Оскільки ця зустріч була приватною, її зміст не розголошуватимуть, поінформували у прес-службі.

Барак Обама і папа Франциск зустрілися в Овальному кабінеті зранку у середу - невдовзі після коротких виступів на галявині перед Білим домом.

Це перший візит нинішнього понтифіка до Сполучених Штатів. Перед початком бесіди Обама і Франциск обмінялися подарунками.

Президент вручив папі статуетку злітаючого голуба, який є міжнародним символом миру і християнським символом Святого духа.

У скульптуру вмонтовано шматок металевої арматури, яка зміцнювала зсередини статую Свободи. Підставка, на якій закріплено металеве зображення голубки, зроблена з дерева, що виросло на території Білого дому. На статуетці також викарбувано дарчий напис, однак Білий дім не став розголошувати його зміст.

"Цей особливий подарунок слугує знаком нашої поваги до невпинної турботи понтифіка про найбільш уразливих і незахищених людей нашого світу", - сказали у Білому домі.

Барак Обама також вручив понтифіку ключ від будинку Елізабет Енн Сетон - першої уродженої американки, яку католицька церква зарахувала до числа святих за її невтомну допомогу нужденним.

Зі свого боку, папа римський вручив президенту США бронзовий барельєф дошки у пам'ять про Всесвітню зустріч сімей, яка відбувається цього року у Філадельфії. Очікують, що на тому заході, який став офіційним приводом для його візиту до США, папа римський проведе богослужіння.

BBC Україна

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ