Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Папа Римський відкрив шлях до канонізації матері Терези

Папа Римський Франциск відкрив шлях до канонізації матері Терези, визнавши друге "чудо", яке приписують цій католицькій черниці. Повідомляє Гал-інфо з посиланням на Лівий берег.

Воно пов'язане зі зціленням бразильського чоловіка, який помирав від раку мозку у 2008 році. Весь цей час його дружина молилася до матері Терезі з проханням допомогти чоловікові. О 18:10 9 грудня 2008 року чоловіка доставили в операційну для термінового хірургічного втручання, але через півгодини хірург побачив, що чоловік перебуває у свідомості і абсолютно не відчуває болю. Пацієнт запитав: "Що я роблю тут?" Після цього він повністю відновився і повернувся до звичайного життя.

10 вересня 2015 року медична комісія одностайно визнала, що зцілення неможливо пояснити з медичної точки зору.

Канонізація у Католицькій церкві вимагає визнання двох чудес, пов'язаних із праведником. Перше чудо, яке дозволило зарахувати матір Терезу до блаженних у 2003 році, також було пов'язане зі зціленням. У 1998 році індійська жінка заявила, що у неї розсмокталася пухлина в животі завдяки медальйону з фотографією матері Терези.

Мати Тереза (Агнес Гонджа Бояджиу) - католицька черниця, що присвятила життя допомозі бідним і хворим. Вона народилася на Балканах, але стала відома як Тереза Калькуттська завдяки тому, що присвятила себе служінню хворим і вмираючим, бездомним і прокаженим у цьому індійському місті. У 1979 році за свою працю вона отримала Нобелівську премію миру.

Мати Тереза померла у 1997 році у віці 87 років.

Лівий берег

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ