Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Культура

Папа римський відправив Службу Божу з нагоди 1050-ліття хрещення Польщі

Сьогодні, 28 липня, у другий день свого візиту до Польщі, папа римський Франциск відправить Святу Літургію з нагоди 1050. річниці хрещення Польщі у монастирі Ясна Ґура в Ченстохові.
PAP/Paweł Supernak

Як пише Польське радіо, вранці понтифік відвідав монастир сестер презенток. При вході до Каплиці Святих Івана Хрестителя та Івана Апостола папа римський разом із сестрами цієї спільноти і учнями шкіл, котрі належать сестрам спільно помолилися у тиші.

Також Франциск відвідав краківського митрополита, кардинала Францішека Махарського, який лікується в одному з шпиталів столиці Малопольщі.

Після цього він вирушив до Ясноґурського монастиря в Ченстохові, де на нього чекали кількасот тисяч паломників. Франциск об'їхав на папамобілі сектори із прочанами, аби привітати їх. Після цього папа прочитав молитву у каплиці Чудотворного Образу біля Ченстоховської ікони Божої Матері.

Головним заходом у монастирі Ясна Ґура стала Служба Божа, що є подією загальнопольського значення у рамках ювілейного року 1050-ліття хрещення Польщі. Співслужили літургію папі римському тисячі польських єпископів та священиків.

У богослужінні взяли участь також президент Польщі Анджей Дуда, прем’єр-міністр Беата Шидло та представники найвищої влади країни і духовенства.

Додамо, свою участь у Світових днях молоді зареєструвало понад 350 тисяч паломників зі 187 країн світу. Більше за все гостей прибуло з самої Польщі – це майже 80 тисяч людей.

Понад 60 тисяч прочан приїхало з Італії, 32 тисячі – з Франції, 30 тисяч – з Іспанії та 23 тисячі зі США. Також у Кракові можна побачити численні групи з Німеччини, Бразилії, Чехії, Словаччини та Португалії. Світові дні молоді триватимуть до неділі.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ