Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Парадокс академіка Литвина у тому, що він перемістив із ніг на голову європейські моделі демократії — Володимир Цибулько

«Парадокс академіка Литвина полягає в тому, що він перемістив з ніг на голову ідеологічні засади та принципи діяльності політичних сил», — зазначив у коментарі «Гал-info» політолог Володимир Цибулько, коментуючи сьогоднішнє звернення Народної партії до усіх політичних сил та громадських організацій із закликом долучитися до формування потужного лівоцентристського блоку.
«Уся проблема в тому, що Литвин не зміг вставити себе у жодну модель європейської демократії. І тому Литвин зробив такий хід. Хочу нагадати, що ще кілька років тому його критикували за те, що він почав набирати «правизну», оскільки його політична сила — центристська і по суті без ідеології. А тепер він вже прийняв таке рішення і перемістив із ніг на голову модель європейських ідеологій демократії. Висновок такого рішення єдиний: Литвин намагається зараз знайти собі хоча б якихось міжнародних союзників, щоб увійти в них, так, як це робить лідерка БЮТу Юлія Тимошенко. Він міг би «зачепитися» за Громадянську платформу Польщі, в крайньому випадку за польський Аграрний Союз, якщо б згадав своє аграрне минуле. Річ у тім, що станом на сьогоднішній день у Європі є дві потужні ідеології: соціал-демократична і консервативна, себто народницька, проте великим консерватором Литвина не можна назвати. Тому висновок тільки один: ця політична сила буде приречена розчинитися в ідеології якогось блоку, адже сам Литвин — центрист без власної ідеологічної основи», — зазначив Володимир Цибулько.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ