Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Паркан посольства Росії в Києві обклеїли сотнями фото з Алеппо

Біля посольства Росії в Києві громадські активісти провели акцію «Злочини Путіна в Сирії». Учасники заклеїли паркан біля диппредставництва сотнями фотографій зі зруйнованого Алеппо і його пораненими жителями, а також – цитатами із прощальних відеозвернень людей під час наступу урядових сирійських сил.

Світова спільнота називає ситуацію в Алеппо гуманітарною катастрофою і закликає до стриманості Росію і режим сирійського президента Башара аль-Асада, вірні якому сили витісняють повстанців з останніх невеликих частин території в східному Алеппо.

Підрозділ ООН з прав людини заявив, що отримав інформацію про те, що проурядові сили в Сирії входять в домівки мешканців у східному Алеппо і розстрілюють мирних жителів «прямо на місці».

13 грудня підрозділ ООН повідомив, що за його даними, в чотирьох мікрорайонах східного Алеппо було вбито 82 мирних жителів, включно з 11 жінками і 13 дітьми.

Речник ООН з гуманітарних питань Єнс Ларке сказав, що ситуація в Алеппо виглядає як «повний кінець гуманізму в Алеппо».

15 грудня в Алеппо почала діяти угода про перемир’я і почалася евакуація повстанців і цивільних жителів зі східної частини міста.

Радіо Свобода

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ