Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Парламент Франції рекомендує уряду скасувати санкції проти Росії

Депутати нижньої палати парламенту Франції – Національної асамблеї – схвалили у четвер, 28 квітня, резолюцію, що закликає уряд країни виступити проти санкцій щодо Росії.

Документ під назвою "Проект резолюції, що закликає уряд не продовжувати обмежувальні заходи та економічні санкції, введені ЄС щодо РФ" підтримали 55 депутатів, 44 виступили проти. Всього в голосуванні взяв участь 101 депутат. Слід зазначити, що в Національну асамблею входять всього 577 депутатів.

Проект резолюції на голосування запропонував депутат Тьєррі Маріані, який є співголовою асоціації "Франко-російський діалог". У липні 2015 року він на чолі делегації французьких парламентаріїв відвідав анексований Росією Крим.

Резолюція має рекомендаційний характер і не зобов'язує владу до конкретних дій.

Санкції проти Росії вводилися США, Євросоюзом та деякими іншими країнами (Австралією, Японією, Канадою, Норвегією і так далі) в декілька етапів у 2014 році. Після анексії Криму США і ЄС ввели персональні санкції проти політиків та інших громадян Росії і України, які відповідальні за підрив територіальної цілісності України. Санкції більш високого рівня - економічні, були введені влітку 2014 року (низку економічних санкцій США ввели ще навесні), після агресії Росії на сході України, в Донбасі.

Наприкінці грудня 2015 року Мінфін США посилив санкції, раніше введені проти громадян і юридичних осіб, причому не тільки російських. Крім того, Мінфін ввів секторальні санкції проти значно ширшого переліку компаній.

DT.UA

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ