Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Парламент може повернутися до питання обрання омбудсмена у вересні

Парламент може повернутися до питання обрання омбудсмена у вересні. Такий прогноз в ефірі телеканалу “ZIK” зробив народний депутат від “УДАРу”, перший заступник голови комітету з питань прав людини, національних меншин і міжнаціональних відносин Валерій Пацкан. Про це повідомили в УДАРі.

"Станом на середу у нас зібрався комітет, і ми звернулися до голови Верховної Ради із заявою щодо врегулювання ситуації з обранням нового омбудсмена. Згідно із процедурою, мав би бути оголошений новий конкурс і знову обрані кандидати. Наша заява була спрямована найбільше на те, щоб була почута думка правозахисників”, - розповів парламентар.


Він також нагадав, що голова Верховної Ради може сам вносити кандидатуру на посаду омбудсмена. “Колись я вже пропонував створити робочу групу в комітеті і на базі цієї групи висувати кандидатів, яких буде делеговано від правозахисників та від парламенту. До речі, у нас є і пряма процедура від голови Верховної Ради. Спікер може за своїм поданням внести кандидата на посаду уповноваженого з питань прав людини. Будемо чекати на реакцію Андрія Парубія, але мої сподівання такі, що лише у вересні повернемося до обрання омбудсмена”, - сказав Валерій Пацкан.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ