Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Парламент Шотландії проголосував проти закону про Brexit

Парламент Шотландії проголосував проти підготовленого британським урядом законопроекту про вихід з Євросоюзу. Майже три чверті депутатів парламенту в Единбурзі (90 зі 124) висловились у вівторок, 7 лютого, проти закону, який має надати прем'єрці Великобританії Терезі Мей повноваження почати процедуру Brexit. Голосування, результати якого не мають правової сили, ініціював регіональний шотландський уряд.

Тим часом у середу, 8 лютого, нижня палата британського парламенту має схвалити законопроект, який дасть Мей повноваження розпочати процедуру виходу Великобританії зі складу Європейського Союзу.

Після цього документ надійде до верхньої палати - Палати лордів, котра планує розглянути його до 7 березня. 

Британський парламент також матиме змогу проголосувати щодо угоди про вихід країни зі складу Європейського Союзу, перш ніж її буде представлено Європарламенту.

Нагадаємо, що наприкінці січня Верховний суд Великобританії ухвалив рішення, що уряд країни не може запустити процедуру виходу з ЄС без згоди британського парламенту. Суд також вирішив, що уряди Шотландії, Уельсу та Північної Ірландії не мають права блокувати цей процес. Більшість шотландців на референдумі у червні 2016 року висловилися проти Brexit.

DW

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ