Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Парламент Таїланду проголосив нового короля

Національна законодавча асамблея (парламент) Таїланду запросила Маха Вачіралонгкона (Maha Vajiralongkorn) - єдиного сина покійного короля країни Пхуміпона Адульядета - вступити на престол. Про це повідомляє The Bangkok Times.

Під час спеціальної сесії голова парламенту Помпет Вічітчончай привітав присутніх зі сходженням нового короля на престол. У відповідь присутні прокричали: "Хай живе король!".

При цьому сам Маха Вачіралонгкорн на засіданні не був присутній.

13 жовтня стало відомо, що король Таїланду Пхуміпон Адульядет помер у віці 88 років. На престол Пхуміпон Адульядет зійшов у 1946 році, він найдовше правив країною з усіх монархів.

Пізніше українським туристам у Таїланді рекомендували рік не одягатися яскраво. На час офіційного трауру, який розпочався 13 жовтня і триватиме один рік, громадяни Таїланду будуть носити одяг переважно чорного кольору. Хоча іноземні туристи не зобов'язані дотримуватися цього правила, за змогою бажано утриматися в цей період від носіння в публічних місцях, перш за все в Бангкоку, відвертого одягу або одягу яскравих кольорів. Водночас використання одягу для купання та відпочинку в спеціально визначених для цього місцях (басейни, морське узбережжя тощо) не повинно викликати зауважень.

LB.ua

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ