Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн

Парламент забезпечив реалізацію житлових прав мешканцям гуртожитків

Верховна Рада України схвалила у другому читанні та в цілому проект Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо уточнення сфери застосування та удосконалення окремих положень передачі гуртожитків у власність територіальних громад та забезпечення реалізації житлових прав законними мешканцями гуртожитків)» (№1076). Про це повідомили в Мінрегіонбуді.

За вказане рішення 20 квітня проголосувало 252 народних депутата України.

Мінрегіон підтримує цей законопроект, оскільки він вдосконалює правове врегулювання забезпечення реалізації житлових прав мешканців гуртожитків

Зокрема, документом визначається, що громадяни, які зареєстровані і проживають у гуртожитку на законних підставах на умовах надання їм ліжко-місця, матимуть змогу приватизувати жилі приміщення у гуртожитку після їх розселення в окремі жилі приміщення.

Також законопроектом передбачається можливість приватизації кімнат у гуртожитках державних навчальних закладів, що мають статус гуртожитків сімейного типу і призначені для проживання сімей викладачів та працівників.

Нагадаємо, у минулому році Верховна рада України 248 голосами схвалила даний законопроект в першому читанні за основу.

Довідка.

Станом на 01.01.2016 року в Україні налічується всього 3032 гуртожитків. З них державної форми власності – 550, в статутному капіталі товариства – 517, комунальної форми власності – 1965.

Усього передано гуртожитків у комунальну власність 1590. З державної форми власності – 1194, зі статутного капіталу товариств – 314.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ