Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Парламентарі обговорили проблеми місцевого самоврядування

Олег Канівець взяв участь у розширеному засіданні міжфракційного депутатського об’єднання «За розвиток місцевого самоврядування». Про це повідомила прес-служба нардепа.

Основне питання порядку денного – розгляд Концепції реформування місцевого самоврядування та територіальної організації влади в Україні. Суть реформи полягає у розмежуванні повноважень між органами виконавчої влади та органами місцевого самоврядування, удосконаленні взаємодії між ними. Йдеться також про передачу повноважень на місця та посилення фінансової самостійності територіальних громад. Вдосконалення місцевого самоврядування буде спрямоване, передусім, на формування відповідного законодавчого поля, а також створення умов для стимулювання місцевого розвитку.

На засіданні нардепи схвалили дану Концепцію. Заплановано, що перший її етап (підготовчий) триватиме упродовж 2013-2015 років, а другий – у 2015-2010 років.

Крім того, на засіданні міжфракційного об’єднання обговорювалося питання стану та перспектив вирішення проблем казначейського обслуговування місцевих бюджетів. В інформаційно-аналітичній довідці, підготовленою аналітичним центром Асоціації міст України, сказано, що «в усіх містах, незалежно від категорії та регіону, блокуються всі незахищені статті видатків місцевих бюджетів. При цьому за літні місяці обсяг заблокованих коштів зріс утричі, а по деяких населених пунктах тривалість затримок розрахунків досягла 150 календарних днів!» Відтак, члени Асоціації міст України говорять про те, що на сьогоднішній день заблоковано понад 6 млрд гривень, а це у 1,5 раза більше, ніж у минулому році.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ