Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Парламентська асамблея НАТО закликає Росію звільнити захоплені українські міста

Парламентська асамблея НАТО закликає Росію звільнити захоплені українські міста. Повідомило Радіо Свобода

Пряме і приховане втручання Росії, включаючи розгортання військ без розпізнавальних знаків є головною причиною військового конфлікту і гуманітарної кризи на Донбасі. Про це йдеться у резолюції Парламентської асамблеї НАТО про підтримку суверенітету і демократії України, ухваленій у понеділок, 24 листопада, у Гаазі.

У документі засуджується «нелегальна окупація і анексія Криму, порушення територіальної цілісності України, порушення міжнародного права, зокрема Будапештського меморандуму від 1994 року, Гельсінського підсумкового акту, Хартії ООН та договорів між НАТО та Росією».

Парламентська асамблея НАТО закликає Росію зупинити спроби дестабілізувати ситуацію в Україні, вплинути на проросійських сепаратистів на сході України, щоб вони склали зброю, негайно звільнити всі захоплені українські міста, сісти за стіл переговорів з українською владою задля знаходження політичного вирішення ситуації, а також припинити порушувати права людини зокрема у Криму та на Донбасі.

16 березня 2014 на території Криму і Севастополя відбувся так званий «референдум» про статус півострова, за результатами якого Росія включила Крим до свого складу. Україна, Європейський союз та США не визнали це голосування і вважають, що Росія анексувала Крим.

Україна і Захід звинувачують Росію у постачанні зброї та бойовиків на Донбас, а також у введенні військ на схід України. Москва ці звинувачення відкидає.

Радіо Свобода

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ