Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Партія регіонів буде першою в бюлетенях у 13 з 20 районах Львівщини

Громадянська мережа ОПОРА проаналізувала процес подання до територіальних виборчих комісій документів для реєстрації кандидатів у депутати в багатомандатному виборчому окрузі. Нагадаємо, що згідно нового виборчого законодавства, назви місцевих організацій партій, кандидати у депутати від яких зареєстровані відповідною територіальною виборчою комісією в багатомандатному виборчому окрузі, розміщуються у виборчому бюлетені в порядку черговості подання документів до відповідної територіальної виборчої комісії для їх реєстрації.Іншими словами, та партія, яка першою подала документи на реєстрації, займе першу позицію у виборчому бюлетені, повідомили в ГМ «ОПОРА»

Обдзвонивши всі районні виборчі комісії Львівської області, Громадянській мережі ОПОРА вдалося з’ясувати, що першість у поданні документів для реєстрації дісталася представникам «Партії регіонів». Попередньо ця партія фігуруватиме під №1 у виборчих бюлетенях у 13 з 20 районах Львівщини (Жовківський, Старосамбірський, Самбірський, Радехівський, Пустомитівський, Перемишлянський, Мостиський, Миколаївський, Кам’янко-Бузький, Городоцький, Дрогобицький, Жидачівський райони). У двох районах області першими документи подали місцеві організації Народного Руху України (Золочівський, Бродівський райони), ще в двох - Нашої України (Сколівський, Яворівський район). Партійні організації «Батьківщини» та Української народної партії стали першими у Сокальському та Буському районах відповідно.

Спірним залишається питання про черговість партій у виборчому бюлетені у Турківському районі. За словами члена районної виборчої комісії, лише на засіданні комісії можна буде вирішити, хто з партій – «Батьківщина» чи «Партія регіонів» – займе першу позицію у бюлетені. Подекуди норма закону змусила представників політичних партій ночувати під дверима виборчих комісій, аби встигнути подати документи першими. Зокрема, такий випадок спостерігався у Самборі, де члени «Партії регіонів» чатували ще з ночі.

Громадянська мережа ОПОРА вважає, що така норма закону спотворює зміст передвиборчих перегонів, підмінюючи її критеріями формальними першості.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ