Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Партія регіонів діє за принципом «нічого в Україні без нас не буде вирішуватися» — Володимир Цибулько про затягування із першою сесією ВРУ

«Насправді політична практика — це завжди політична інтрига. Партія регіонів чітко розуміє, що зараз вона не може бути майданчиком для створення коаліції, і тому вона намагається вступити у переговорний процес і досягнути даної мети: щоб їх політична сила була майданчиком для створення коаліції», — прокоментував «Гал-info» політолог та політтехнолог Володимир Цибулько неможливість депутатської групи із підготовки до проведення першого пленарного засідання новообраного парламенту обрати собі лідера та призначити дату першого сесійного засідання.
«Партія регіонів чітко демонструє, що не має наміру іти в опозицію із першого ж дня, про що категорично заявила лідерка БЮТу в разі утворення «ширки». Вони не мають наміру «здаватися» та переходити у опозиційну діяльність, хоча і «коаліційному» таборі говорять про те, що коаліція «228» вже є створеною. Поведінка регіоналів із затягуванням роботи робочої групи пов’язана із намаганням нав’язати Блоку Юлії Тимошенко велику кількість локальних маленьких конфліктів. А це пробний варіант для голосування по представниках парламентських комітетів та прем’єр-міністра України. Це комплект тактичних заходів для отримання маленьких перемог у майбутньому. Шантаж — це головний простір для їх діяльності, маю на увазі і затягування роботи робочої групи, і скликання так званого Северодонецького з’їзді, — це елементи того, що раніше говорив Янукович: «Жодне рішення в Україні не буде прийматися без представників Партії регіонів». От ПР і відповідно діє. Це все — гра на те, що вона брали участь у всіх політичних процесах», — зазначив пан Цибулько.
«Водночас хочу зазначити, що сесійне засідання відбудеться в рамках, передбачених чинним законодавством України, а не пізніше, сама ж Партія регіонів буде чітко і жорстко дотримуватися формальностей, проте «попити крові» у своїх політичних опонентів зможе. А чому б і ні? Раніше вони затягували процес подачі документи у Центральну виборчу комісію, подивилися на реакцію — не вийшло долучити себе до переговорного процесу, от і тепер вони і намагаються робити це знову: знову хочуть нав’язати свою гру, і це є їх основною метою», — додав пан Цибулько.
Він також зазначив: «Затягуванням процесу через формальності Партія регіонів хоче зберегти якомога довше статус в о прем’єра Януковича і ту кількість соціальних програм, що корисні для суспільства, довести до логічного завершення, щоб не передати їх на баланс своїм політичним опонентам… Хочу зазначити, що через економічні важелі впливу Партія регіонів може добитися певного впливу політичного», — резюмував політолог.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ