Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Партія регіонів після виборів отримала нову опозицію, – експерт

Після місцевих виборів 31 жовтня Партія регіонів отримала реальну політичну опозицію - ВО «Свобода». Про це сьогодні, 29 листопада, в коментарі Гал-інфо зазначив політолог Юрій Шведа.

«Мені здається, що сьогодні можна говорити про створення нової опозиції до Партії регіонів та центральної влади. Мова йде про нову націоналістичну опозиції в обличчі ВО «Свободи». Ця опозиція до влади на Заході країни була завжди. Однак після виборів «Свобода» піднялася на вищій рівень, вона тепер не є політичної силою окремого регіону, а отже влада повинна на неї зважати», - повідомив Юрій Шведа.

Він також зазначив: «Висока підтримка виборців, покращення своїх позицій в інших регіонах країни та контроль над обласними радами Галичини піднімає ВО «Свободу» на загальнонаціональний рівень. Таким чином ми спостерігаємо процес витворення нової опозиції та й нової політичної системи в Україні. З одного боку, партія влади отримала соціально-економічну опозицію в образі ВО «Батьківщина», а з іншого – націоналістичну опозицію у вигляді ВО «Свобода».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ