Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Партія регіонів розпочала перший етап ухвалення закону про русифікацію, - Кириленко

10 листопада, одразу після Дня української мови і писемності, Партія Регіонів внесла до парламенту першу частину Закону про мови. Практично це закон про русифікацію. Про це заявив лідер партії «За Україну!» В’ячеслав Кириленко.

Він зазначив, що наразившись на гостру критику громадськості, експертів та Венеціанської комісії, Партія Регіонів зупинила протискування цілого Закону про мови, який фактично витісняє українську із повсякденного вжитку.

«Натомість, до парламенту Кабінетом Міністрів було внесено першу частину цього законопроекту – а саме, зміни до закону “Про дошкільну освіту". Цей законопроект має лише одну мету – витіснити українську мову із дитячих садків, - наголосив політик.

Кириленко також переконаний, що найближчим часом Урядом Партії Регіонів будуть внесені ще два законопроекти: зміни до закону про середню освіту та зміни до закону про вищу освіту.

«Всі ці три документа практично є калькою розділів Закону про мови, внесеного українофобами з партії Януковича до парламенту. Усі вони написані під копірку й головне їхнє завдання – витіснити українську мову із дошкільної, середньої та вищої освіти», - вважає він.

«Ганебно, що замість того, щоб будувати нові дитячі садки та школи, збільшувати зарплату вчителям та вихователям, влада обрала шлях боротьби з українською мовою в освіті», - наголосив лідер партії «За Україну!».

«Розуміючи, що сьогодні у них немає 300 голосів, щоб змінити 10 статтю Конституції України, «регіонали» шляхом «повзучої русифікації» хочуть запровадити російську як другу державну мову за допомогою ухвалення окремих законів, наприклад, про зменшення квот на українську музику, фактичне зменшення кількості україномовних закладів освіти та україномовних груп у них тощо, - переконаний В’ячеслав Кириленко.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ