Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Партія регіонів та Янукович втрачають рейтинг

Рейтинг Партії регіонів за останні три місяці знизився майже на 10%. Про це свідчать дані соціологічних досліджень, проведених Фондом "Громадська думка" – Україна".
Відповідно до опитування, на даний момент за Партію регіонів проголосували би 27,6%, у той час, як у серпні цього року рейтинг партії становив 37,5%. Також зниження рейтингу відзначається у Блоку Юлії Тимошенко – з 17,3% у серпні цього року до 16,7% у листопаді.
Рейтинг "Нашої України", навпаки, трохи збільшився за цей період – з 9,9% до 10,4%.
 Коментуючи дані цього опитування, політолог Андрій Єрмолаєв зазначив «Гал-info», що будь-яка соціологія великою мірою залежить від вибірки та питань, використаних в анкеті. Падіння рейтингу Партії регіонів, за його словами, не спостерігається і говорити про кардинальне падіння підтримки партії влади не можна.
Крім того, Андрій Єрмолаєв переконаний, що найближчим часом відбудеться падіння рейтингу Віктора Януковича, оскільки посада прем’єр-міністра змушує виборців оцінювати першого номера у списку Партії регіонів все більше, як державного діяча, а не лідера. Водночас політолог ставить під сумнів проведення опитувань у міжвиборчий період і трактування їх результатів як істину останньої інстанції.
 Нагадаємо, що згідно із соціологічним дослідженням, проведеним Фондом "Громадська думка" – Україна", прем`єр Віктор Янукович, лідер БЮТ Юлія Тимошенко і нинішній президент Віктор Ющенко очолюють рейтинг кандидатів у президенти.
За даними опитування, якби вибори президента відбувалися в найближчу неділю, то за Януковича проголосували би 28,6% опитаних, в той час як у серпні цей показник становив 35,2%, за Тимошенко – 15,5% (у серпні – 15,3%), за Ющенка – 12,5% (у серпні – 15,5%).
При цьому проти всіх проголосували би 12% респондентів (5,9% у серпні).
Опитування проводилося з 29 жовтня по 7 листопада. Було опитано 2000 респондентів віком від 18 років у 160 населених пунктах України. Похибка вибірки становить 2,2%.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ