Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Парубій у ролі спікера дратує Кремль, - політолог

Попередні домовленості про те, що прем’єр-міністром буде Володимир Гройсман, а спікером ВРУ Андрій Парубій затягуються через різку позицію Кремля. Про це сьогодні, 12 квітня, в коментарі Гал-інфо розповів політолог Віктор Небоженко.
Фото - www.unian.ua.

За його словами, Кремль проти того, щоб Андрій Парубій став спікером Верховної Ради України.

«Народний фронт» не хоче втрачати посад, і якщо Арсеній Яценюк більше не прем’єр, то їхня людина має керувати парламентом. Їх влаштовує посада спікера, адже вона дає контроль над Регламентом», - сказав Віктор Небоженко.

Він зазначив, що цілком логічно було б призначити на цю посаду віце-спікера Андрія Парубія, адже він має певний досвід, однак Москва усіляко висловлюється проти цього.

«Парубій не влаштовує Кремль, адже він відомий як майданівець, російська пропаганда робила з нього злісного бандерівця, ворога російського народу. Тому Москва не погоджується, щоб українським парламентом керувала така людина. От і виходить така ситуація, що Захід вимагає професіоналів в уряді, а Росія не хоче так званих бандерівців на найвищих посадах в Україні. Фігура ж Парубія росіян просто дратує. Як тільки знайдеться компромісна кандидатура на місце Гройсмана, це питання буде вичерпаним», - сказав Віктор Небоженко.

Водночас він не пов’язує це із різкім збільшенням бойової активності в зоні АТО.

«Кремль і Банкова допомагають собі ось такими загостреннями, коли наштовхуються на піар-труднощі. Порошенко не хоче, щоб в обговоренні нового кабінету міністрів брала участь громадськість, а для цього гармати на Сході мають стріляти», - сказав політолог.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ