Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Парубій звернеться в Генпрокуратуру через заяви Болдирєва

Народний депутат від НУ-НС Андрій Парубій звернеться до Генпрокуратури та СБУ з вимогою притягти до відповідальності народного депутата від Партії регіонів Юрія Болдирєва через його сепаратистські заяви. За словами Парубія, заява Болдирєва є закликом, який містить ознаки злочину, що згідно зі статтею 110 Кримінального кодексу трактується як посягання на територіальну цілісність і недоторканність України, повідомляє прес-служба "Нашої України".
Через такі публічні заклики особа карається обмеженням волі від трьох років або позбавленням волі на той самий строк. Якщо такі самі дії вчинені представником влади, то він карається позбавленням волі строком до п’яти років, зазначив депутат.

"Я буду домагатися, щоб Генпрокуратура та СБУ провели детальний аналіз таких закликів Болдирєва та відкрили кримінальну справу", - заявив Парубій.

Він звернувся до керівництва ПР з вимогою публічно відмежуватися та виключити Болдирєва з партійних лав, а також позбавити його депутатського мандату.

Як повідомлялося, у п’ятницю ввечері Болдирєв заявив, що Україна має позбутися Галичини. За його словами, "Галичина – це наріст на тілі України".

УП

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ