Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Надзвичайні події

Пасажири літака, який задимівся у небі над Львовом, залишаються без квитків і компенсації

Сьогодні, 15 січня, приблизно о сьомій ранку з Міжнародного аеропорту «Львів» ім. Д. Галицького в повітря піднявся літак компанії МАУ в керунку до Києва, однак через кілька хвилин літак розвернувся і здійснив екстрену посадку на злітну смугу Львівського аеропорту. На борту цього літака була відома львівська співачка, волонтер Софія Федина, яка розповіла Гал-інфо подробиці інциденту.
Фото: dt.ua.

Отож, Софія Федина відома волонтерка, яка гастролює закордоном і у такий спосіб збирає кошти на потреби бійців АТО. Вона вилетіла літаком зі Львова до Києва, де мала зробити пересадку та прибути в Торонто (Канада), де завтра має відбутися благодійний концерт зі збору коштів на потреби української армії.

«Як тільки ми зайшли на борт літака, то одразу відчувався ледь помітний запах чи то горілого, чи то пального, але так часом буває, коли літак ще не прогрітий. Однак коли ми піднялися в повітря, пасажири, які сиділи у хвості літака, відчули запах диму. Ми почали гукати стюардесу. Довелося гукати її десь хвилин сім. Стюардеса прибігла з вогнегасником, подивилася і сказала, що все нормально. Ще через 10 хвилин нас повідомили, що літак розвертається і здійснює екстрену посадку», -  розповіла Софія Федина.

За її словами, пасажирам повідомили, що загорання сталося у багажному відділенні, а відтак, ретельно перевірили та оглянули весь багаж.

«Нас запевнили, що ми полетимо через дві години, але потім скерували пасажирів на перереєстрацію. Варто зауважити, що на перереєстрації десь до 200 пасажирів літака обслуговувало лише два працівники, а це означало черги і суцільні скандали», - зазначила Софія Федина.

В результаті інциденту частина пасажирів просто втратили свої квитки і не отримали від компанії жодної компенсації – ні за вартість втраченого квитка, ні за моральну шкоду.

«Мій квиток в Торонто складався з трьох частин. В компанії МАУ мені повідомили, що їхня компетенція доправити мене до Києва, але я через цей інцидент вже не встигаю на свій наступний літак. Компанія навіть не запропонувала жодної альтернативи пасажирам. Вони мали б узгодити з іншими компаніями, як я маю дістатися на свій рейс. Більше того, якщо затримати наступний рейс, то я маю сплатити штраф за спізнення, але ж я спізнилася через інцидент, відповідальність за який несе компанія», - сказала вона.

Наразі літак, який димівся у повітрі, намагаються знову змусити летіти і частина пасажирів погодилася піти на такий ризик.

Софія Федина додала, що є й інші пасажири, які пропустили свої рейси, і тепер мусять чекати кілька днів на наступні.

«Обговорювався такий варіант, що з Києва пришлють інший літак, який оперативно нас доправить до пункту призначення, але цього не сталося. Частині людей дали нові квитки, але частину просто кинули порадивши у випадку претензій звертатися до суду. Отож, я маю повністю втрачений квиток. Це тотальна безвідповідальність компанії. Через цей інцидент я не встигаю на благодійний концерт у Торонто, який має відбутися завтра, а відтак це втрачена можливість зібрати кошти для бійців АТО», - зауважила співачка.

Гал-інфо просить представників компанії МАУ надати коментар з цього приводу.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ