Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство  |  Кримінал

Пашинський кардинально змінив свідчення — захист постраждалого

Сергій Пашинський змінив покази і підтвердив, що стріляв стоячи — про це заявила адвокатка потерпілого від пострілу народного депутата, повідомляє кореспондентка Громадського.

«Пашинський сказав, що спочатку він впав, потім встав, а потім вистрілив стоячи», — сказала Марина Паринова.

За словами Паринової, восьмигодинний допит записувався на відео, проте надати запис їй відмовили і порадили звернутись до канцелярії ГПУ. 

За її словами, водій, який вважається головним свідком у справі, підтверджує версію постраждалого від пострілу В'ячеслава Хімікуса.

«Хочемо зафіксувати його показання в суді, бо хвилюємося за його безпеку», — додала вона.

Паринова відзначила, що під час допиту дружина Сергія Пашинського відмовилась відповідати на будь-які запитання захисту Хімікуса.

У свою чергу, адвокат Сергія Пашинського Володимир Раков деталей допиту не розповідав, пояснюючи це таємницею слідства.

«Всі проходили як свідки, поки що потерпілих чи підозрюваних не визначено. Працювало 5 слідчих і один процесуальний керівник», — наголосив він.

Також Раков зазначив, що первинна Фейсбук-публікація нардепа про інцидент не зовсім точна, проте сам Сергій Пашинський, за словами адвоката, під час допиту свідчень не змінював.

Раніше повідомлялося, що 13 січня з 12:00 до 21:00 у Київській міській лікарні №9 в одній з палат травматологічного відділення тривав допит депутата Сергія Пашинського та підприємця В'ячеслава Хімікуса щодо стрілянини напередодні нового року.

Громадське

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ