Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Патріарх Філарет нагородив медиків за допомогу армії в АТО

Патріарх Філарет нагородив медиків за допомогу армії в АТО, - прес-центр Київської патріархії.

19 травня 2016 року Святійший Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет провів зустріч з представниками Міністерства оборони України та медичними працівниками, які брали активну участь у порятунку та швидкій допомозі захисникам Майдану, а зараз проводять волонтерську роботу та щоденну допомогу армії в АТО, беруть активну участь у медичному забезпеченні ЗС України на Сході України, у лікування та реабілітації поранених вояків, допомагають сім’ям поранених.

За їхній вагомий внесок у справі оборони Вітчизни та жертовну любов Святійший Патріарх Філарет відзначив медиків церковними нагородами:

Андрія Вербу, заступника Міністра оборони, керівника департаменту медичного забезпечення МО – Орденом Святого рівноапостольного Великого князя Володимира ІІІ ступеня,

Анатолія Казмірчука, начальника Київського військового госпіталю Збройних Сил України – Орденом Святого Юрія Переможця,

Аллу Арешкович, заступника директора Інституту серцево-судинної хірургії ім. Миколи Амосова – Орденом Святої великомучениці Варвари,

Ольгу Губар, донедавна - Управління охорони здоров’я КМДА – Орденом Святої великомучениці Варвари,

Таїсію Лободу, головного лікаря Київської міської клінічної лікарні № 12 – Орденом Святої великомучениці Варвари.

Патріарх Філарет привітав нагороджених та наголосив, що важливою є єдина цінна нагорода, яку ми отримаємо у вічному житті: «Нагороди земні мало варті. Найважливіша нагорода у Царстві Небесному. Адже всі ми помремо і навіть ті, які віддають своє життя і отримують нагороди посмертно. Для них ця нагороді нічого не варта. Бо їхня головна нагорода – на небесах і полягає вона в тому, що вони проявили велику любов до ближніх, до своєї землі Про таку любов сказав Ісус Христос, що більше тієї любові, якщо хто душу свою, тобто життя своє, віддасть за друзів своїх, нема».

Також Святійший Владика наголосив на важливості роботи військових медиків у даний час, коли Україна потерпає від ворога: «Медики під час війни виконують дуже важливу роль, не меншу, ніж самі воїни, які захищають свою Вітчизну. Особливо це стосується сучасної війни – новітньої війни 21 століття. Тому що зараз зброя на багато сильніша від тієї, яка була під час Другої світової війни. І вона наносить рани не тільки тілу, а й психіці людини. Медицина має дуже велике значення. Тому Церква, щоб підняти їхній дух та підкреслити їхнє важливе значення для захисту нашої Батьківщини, нагороджує їх церковними орденами. Ми нагороджуємо і медиків, і воїнів, і волонтерів, всіх, хто причетний до захисту України від зовнішнього ворога. Медалями «За жертовність та любов до України» Церква уже нагородила понад 14 тисяч. людей. У такі тяжкі часи, коли йде мова про захист нашої української землі, Церква вважає своїм священним обов’язком приймати активну участь. Тому ми посилаємо на схід військових священиків, гуманітарну допомогу, автомобілі, ліки, тобто все, що потребує армія».

На зустрічі також був присутній настоятель Малої (Теплої) Софії прот. Петро Ладвинтович.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ