Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Патріарх Філарет освятить унікальну ікону Божої Матері

Середа. 26 липня 2017 року о 10:45 у Михайлівському Золотоверхому соборі Києва (вулиця Трьохсвятительська, 8) Святійший Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет під час з'їзду військових священиків освятить Ікону Божої Матері - покровителька українських воїнів, яка стане головною іконою Збройних сил та інших військових формувань України. Про це Гал-інфо повідомили в Канцелярії Синодального управління військового духовенства УПЦ Київського Патріархату.

Також Святійший Патріарх Філарет під час освячення помолиться за незаежність України та за її захисників, які перебувають на фронті на Донбасі.

Участь в молитві за Україну візьмуть військові священики (капелани) УПЦ Київського Патріархату, які протягом останніх двох років перебувають на фронті та системно опікуються українськими воїнами у бойових підрозділах в зоні АТО, представники керівного складу Генерального штабу ЗСУ, Міністерства оборони України, Національної гвардії України, Державної прикордонної служби України.

По завершенню молитви, Святійший Патріарх Філарет та Голова Синодального управління військового духовенства УПЦ Київського Патріархату Митрополит Іоан (Яременко) поспілкуються із журналістами. Зокрема Святійший Патріарх Філарет проанонсує церковні заходи, щодо святкування Дня Хрещення Руси-України - 28 липня 2017 року.

Новосвячена ікона Пресвятої Богородиці - покровительких усіх українських воїнів, яка скорочено називається "Богородиця воїнська" буде урочисто пронесена українськими воїнами -ветеранами бойових дій на Донбасі через центр Києва під час щорічного хресного ходу УПЦ КП 28 липня 2017 року на День Хрещення Руси-України.

Також пізніше військове духовенство разом з цією іконою відвідають бойові підрозділи у зоні АТО та помоляться за перемогу української зброї.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ