Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Патріарх Філарет освятив бойовий прапор 93-ї окремої механізованої бригади

Патріарх УПЦ КП Філарет 24 березня освятив бойовий прапор 93-ї окремої гвардійської механізованої Харківської бригади та нагородив особовий склад Орденом святого Юрія Переможця. Нагороду з рук Патріарха отримав командир 93-ї бригади Владислав Клочков. Про це повідомляє офіційний сайт УПЦ КП.

Предстоятель УПЦ КП зазначив, що Церква не тільки молиться за перемогу України у неоголошеній війні загалом, а молиться за всіх воїнів, які, не шкодуючи життя, стоять на обороні української землі.

«Ми віримо, що оскільки правда з нами, а з правдою – Бог, то й Бог з нами. А там, де Бог, там завжди перемога. Тому ніхто з вас не повинен мати сумніву в нашій перемозі», - сказав першоєрарх.

"Це прапор бойової частини, який знаходиться з нами і як знамено веде нас до перемоги. 93-тя окрема механізована бригада набирається сил до виконання нових поставлених завдань і дуже символічно, що армія з церквою, а церква з армією", - наголосив командир 93-ї окремої механізованої бригади Владислав Клочков.

Як відомо, підрозділ 93-ї бригади з травня 2014 до січня 2015 утримував Донецький аеропорт. За це воїни були прозвані «кіборгами». Також у послужному списку бригади бої під Іловайськом, в Авдіївці, Пісках, Мар'їнці. За цей час військові попрощалися зі 186 своїми побратимами, котрі загинули на полі бою. Станом на сьогодні 23 людини вважають безвісти зниклими, а 9 бійців перебувають у полоні.

РІСУ

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ