Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Патріарх РПЦ Кирило працює в команді Партії регіонів, – Томенко

Два дні Патріарх РПЦ Кирило працює в команді Партії регіонів. Про це сьогодні, 31 липня, під час прес-конференції у Львові, коментуючи візит чільника Російської православної церкви в Україну, заявив заступник голови Верховної Ради України Микола Томенко.

 

За його словами, візит патріарха РПЦ Кирила в Україну – це елемент політичної доктрини Росії. Передовсім це ідеологічний візит. Ідеологічний простір Росії не закінчується кордонами цієї держави. Всі дослідники геополітики стверджують, що Росія зараз збільшує свою ідеологічну активність у всіх країнах СНД, відновивши проекти, фінансування яких було раніше припинено.

 

«Якщо порівнювати візит Кирила до Києва і Донецька, то це були дві різні людини, оскільки в Донецьку він говорив зовсім інші речі, які іноземець не має права говорити. Чи повинна прагнути автокефалії Українська православна церква, повинен вирішувати український народ. Коли я активно займався наукою, ми проводили соціологічне дослідження ставлення українців до незалежності Української православної церкви від Москви. Відносна більшість українців була за автокефалію. Ми мусимо бути виховані і не проводити якихось акцій протесту проти Кирила, але після закінчення його візиту треба сісти і подумати над питанням відносин церкви і держави в Україні», – зазначив Микола Томенко.

 

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ