Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Патрульна поліція пильнує перевізників сміття

Впродовж останніх кількох тижнів на території Львівської та інших областей на узбіччях, лісосмугах були зафіксовані випадки несанкціонованого скидання сміття. У зв‘язку з цим, інспектори патрульної поліції проводять превентивні бесіди з водіями вантажівок, які вивозять сміття на спецмайданчики. Про це повідомила прес-служба Патрульної поліції Львова.

Також, з метою запобігання утворенню стихійних звалищ, інспектори фіксують на станціях перевантаження побутових відходів номерні знаки вантажівок, які в подальшому транспортують його на спеціалізовані майданчики.

Патрульні поліцейські відслідковують пересування цих транспортних засобів територією Львівської області, а також передають інформацію у інші області.

Поліція закликає перевізників не викидати сміття у невстановлених місцях. За такі дії передбачена як кримінальна так і адміністративна відповідальність.

Додамо також, що Державна екологічна інспекція впродовж березня зафіксувала 6 фактів вивозу сміття у непристосовані для цього місця. Зокрема, у Мостиському, Яворівському, Сокальському, Пустомитівському, Радехівському та Буському районах області.

Довідка.

Кодекс України про адміністративні правопорушення:

Стаття 82. Порушення вимог щодо поводження з відходами під час їх збирання, перевезення, зберігання, оброблення, утилізації, знешкодження, видалення або захоронення

Порушення вимог щодо поводження з відходами під час їх збирання, перевезення, зберігання, оброблення, утилізації, знешкодження, видалення або захоронення -

тягне за собою накладення штрафу на громадян від двадцяти до вісімдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб, громадян - суб'єктів підприємницької діяльності - від п'ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Кримінальний кодекс України:

Стаття 239. Забруднення або псування земель

1. Забруднення або псування земель речовинами, відходами чи іншими матеріалами, шкідливими для життя, здоров'я людей або довкілля, внаслідок порушення спеціальних правил, якщо це створило небезпеку для життя, здоров'я людей чи довкілля, -

караються штрафом до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ