Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Патрульні за день оштрафували у Львові 16 пішоходів

У суботу 4 лютого патрульні Львова відпрацювали дві проблемні ділянки, де пішоходи систематично порушують правила дорожнього руху. Зокрема, на вулицях Стрийській та Сихівській де для пішоходів створені усі умови для безпечного переходу дороги. Загалом на обох вулицях оштрафували 16 пішоходів, повідомила Патрульна поліція Львова на Фейсбук.

На вулиці Сихівській патрульні зупинили та винесли постанови на 11 громадян, які переходили дорогу через чотири смугу руху, ігноруючи неподалік регульований пішохідний перехід. Пішоходи мотивували свій вчинок різними причинами і лише дехто справді жалкував про те, що вчинив. За минулий 2016 рік патрульні винесли 548 постанов на пішоходів. З них кілька десятків на нетверезих осіб і 8 постанов на тих пішоходів, які спричинили створення аварійної обстановки.

Пункти правил дорожнього руху для пішоходів:

4.14. Пішоходам забороняється:

а) виходити на проїзну частину, не впевнившись у відсутності небезпеки для себе та інших учасників руху;
б) раптово виходити, вибігати на проїзну частину, в тому числі на пішохідний перехід;
в) допускати самостійний, без нагляду дорослих, вихід дітей дошкільного віку на проїзну частину;
г) переходити проїзну частину поза пішохідним переходом, якщо є розділювальна смуга або дорога має чотири і більше смуг для руху в обох напрямках, а також у місцях, де встановлено огородження;
ґ) затримуватися і зупинятися на проїзній частині, якщо це не пов'язано із забезпеченням безпеки дорожнього руху;
д) рухатися по автомагістралі чи дорозі для автомобілів, за винятком пішохідних доріжок, місць стоянки і відпочинку.

4.15. У разі причетності пішохода до дорожньо-транспортної пригоди він повинен подати можливу допомогу потерпілим, записати прізвища та адреси очевидців, повідомити орган чи підрозділ поліції про пригоду, необхідні дані про себе і перебувати на місці до прибуття працівників поліції.

4.16. Пішохід має право:

а) на перевагу під час переходу проїзної частини позначеними нерегульованими пішохідними переходами, а також регульованими переходами за наявності на те відповідного сигналу регулювальника чи світлофора;
б) вимагати від органів виконавчої влади, власників автомобільних доріг, вулиць і залізничних переїздів створення умов для забезпечення безпеки дорожнього руху.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ