Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Павелко представлятиме Європу в Дисциплінарному комітеті ФІФА

Сьогодні, 11 травня, у місті Манамі в Бахрейні 67-й Конгрес ФІФА підтримав пропозицію президента Джанні Інфантіно і обрав керівника Федерації футболу України Андрія Павелка членом Дисциплінарного комітету Міжнародної федерації футболу. Повідомив офіційний сайт ФФУ.

Відповідний проект рішення був внесений 9 травня на розгляд Ради ФІФА президентом УЄФА Александером Чеферіним, який працював у Дисциплінарному комітеті ФІФА до цього часу та рекомендував передати його повноваження президенту ФФУ. Члени Ради ФІФА підтримали цю пропозицію. 

Керівник Федерації футболу України Андрій Павелко став першим представником нашої країни у ФІФА на такому високому рівні за всю історію цієї організації. 

Детальніше про це кадрове рішення Конгресу Міжнародної федерації футболу Андрій Павелко розповів в інтерв’ю офіційному сайту ФФУ

- За підсумками 67-го Конгресу ФІФА Україна вперше отримала представництво на такому високому рівні і посаду в одному з найвпливовіших підрозділів організації…

- Я пишаюся тим, що Конгрес найавторитетнішої футбольної організації світу виявив нашій федерації таку довіру. Це велика честь і можливість гідно представити інтереси України в ФІФА. Також це велика відповідальність, але, разом з тим, і свідчення того, що діяльність нашої федерації і, зокрема,  розпочатий процес реформування українського футболу добре помітний на міжнародній арені і отримує позитивні оцінки. Вдячний особисто президенту УЄФА Александеру Чеферіну та колегам з федерацій інших країн за довіру.

- Для вас не стало несподіванкою, що Александер Чеферін рекомендував саме вашу кандидатуру до складу комітету?

- Ми тісно співпрацюємо з Чеферіним з самого початку його президентства. І за цей час Україна зарекомендувала себе надійним партнером президента УЄФА в проведенні системних реформ у європейському футбольному господарстві.

- Які перспективи відкриває перед нашим футболом ваша нова посада?

- Це чудова нагода не лише представляти Україну в ФІФА, але і обмінюватися унікальним досвідом з колегами з інших країн. Ми зробимо все можливе, щоб перейняти та впровадити в Україні найкращі світові управлінські та освітні практики для вітчизняних фахівців та закласти фундамент для вдосконалення роботи українських дисциплінарних органів. Поява представництва України в ФІФА сприятиме і реформуванню нашої футбольної системи в цілому.

Довідка.

Дисциплінарний комітет ФІФА є органом правосуддя, який розглядає питання та приймає рішення щодо застосування санкцій відносно національних федерацій, клубів, офіційних осіб, гравців та футбольних агентів. Строк повноважень членів комітету складає 4 роки.  

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ